vodilna slika

Marko Pogačnik: predstavitev knjige :"SLOVENIJA ČUDEŽNA"

dne 05. 02. 2019, 18:00

Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca v Novem mestu

Vabljeni na predstavitev najnovejše knjige Marka Pogačnika Slovenija čudežna. Knjiga ponuja neobičajen in poglobljen vpogled v slovenski kulturni in duhovni prostor in kaže na obstoj številnih vidikov domačega prostora, katerim se še nismo čudili in ki jih prebivalci te lepe dežele prepogosto spregledamo. Avtor na 550 straneh na povsem nov način predstavi Slovenijo kot živ več-dimenzionalni organizem. Posebej se posveča vpetosti Slovenije v vitalno-energijsko kompozicijo Evrope in vprašanju, kaj je tisto ključno, kar lahko Slovenija prispeva k uspešni planetarni preobrazbi, ki se odvija v nas in okoli nas.

Kipar Marko Pogačnik je Unescov umetnik za mir, avtor številnih knjig, soustanovitelj in član gibanja OHO ter geomant. Razvil je litopunkturo – umetnost akupunkture pokrajin in mest, povezano s slikovnim jezikom kozmogramov. Razvija telesne vaje dotika Gaje in projekt Geopunkturnih krogov.

Marko Pogačnik o knjigi : »Slovence želim povabiti, da začno obiskovati kraje, pokrajine in mesta na neobičajen, bistveno bolj poglobljen način – tudi, da lastne kraje spoznajo z drugih zornih kotov, kot so jih sicer vajeni. Če pogledamo vse te odlične vodiče k Sloveniji, se zdi, da je o njej že vse zapisano in ni kaj iskati. S knjigo Slovenija čudežna dežela želim pokazati, da obstajajo še mnogi vidiki slovenskega prostora, katerim se še nismo čudili in za katere kot začasni prebivalci te dežele premalo skrbimo.«

Predavanje potekajo v okviru alternativih večerov v ciklu projekta osveščanja prebivalstva o okolju in zdravju, ki jih v sodelovanju z Knjižnico Mirana Jarca v Novem mestu in Mestno občino Novo mesto izvaja Društvo Bober - Okoljsko gibanje Dolenjska.


Vljudno vabljeni!

nazaj
<jan februar 2019 mar>
po to sr če pe so ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   

prikaži vse dogodke